Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-yoga-beer12
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-yoga-beer4
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-yoga-beer5

BEER YOGA -SVETSKI TREND

 

Jogu verovatno ne treba posebno predstavljati. To je neka vrsta gimnastike za telo i um, potiče iz Indije i praktikuje se u celom svetu.

Međutim, neko je došao na ideju da kombinuje jogu sa alkoholom. „Pivo Joga“ je prvi metod joga vežbi, tokom koje se ispija boca piva! Ovo nije šala – instruktori kažu da se zahvaljujući pivu telo bolje opušta. Prakticiraju se asane – fizičke vežbe za poboljšavanje zdravlja, vitalnosti, koncentracije i za postizanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva. Asana koje se izvode, među ostalim uključuju „pozdrav suncu uz pivo“ i balansiranje boce piva na glavi.

Mnoge vežbe se izvode u paru. Zagovornici ove kontroverzne metode objašnjavaju da im pivo daje hrabrost, opušta i automatski poboljšava raspoloženje. Ovo je odlična terapija za stres! Osnivači škole „pivo joga“ prvi put su videli ovu vrstu vežbanja na festivalu „Burning Man“. Ovaj trend je već ovladao u Berlinu i polako se razvija u ostalim zemljama, gde je ova joga dobila masu pristalica.

„Pivo joga je zabavna, ali ne i glupa šala. Kombinovali smo filozofiju joge sa zadovoljstvom kako bi ljudi postigli najbolje rezultate u otvaranju tela i uma. Potrebno je da budete stariji od 16 godina da biste prisustvovali našem treningu.“ – kaže, sertifikovani instruktor joge.

Šta mislite o ovoj ideji?