lepota, zdravlje, portal, beograd, zdravo telo, zdrav duh
lepota, zdravlje, portal, beograd, zdravo telo, zdrav duh
lepota, zdravlje, portal, beograd, zdravo telo, zdrav duh

DA LI STE ZNALI ZA OVE NEOBIČNE KARAKTERISTIKE KOJE NASLEĐUJEMO OD SVOJIH RODITELJA?

Od roditelja nasleđujemo boju očiju i kose, visinu, oblik nosa i druga fizička obeležja. Pomislili ste da je samo to dovoljan materijal da im doveka prebacujete? Međutim, pored ovoga, mi od njih nasleđujemo i neke neobične osobine, za koje verovatno niste ni pretpostavljali da su “genetske”.

1. Sindrom kijanja

Da li vas gledanje direktno u sunce tera na kijanje ili kinete dva do tri puta kada iz mraka bioskopske dvorane izađete u veštački osvetljeno predvorje? U pitanju je neobični sindrom kijanja koji nasleđujemo od svojih roditelja.

2. Netolerancija na alkohol

Ako se nakon nekoliko popijenih gutljaja crnog vina osećate kao da vas je pregazio voz, zahvalite svojim roditeljima na niskoj toleranciji prema alkoholu.

3. Preklapanje dlanova

Ukrstite prste oba dlana. Kako vam stoje palčevi? Većina osoba staviće palac leve ruke preko onog desne ruke. Pokušajte sad da zamenite položaje – čudno se osećate u toj pozi, zar ne? Ljudi koji ‘prirodno’ drže dlanove u ovoj obrnutoj pozi nasledili su to od svojih roditelja.

4. “Gen” popularnosti

Ako ste komunikativna, otvorena i popularna osoba u svom društvu i na radnom mestu, moguće je da ste ‘gen’ popularnosti nasledili od svojih roditelja.

5. Savitljivost jezika

Možete li jezik saviti tako da dobijete fišek? Verovali ili ne, ali ovu motoričku veštinu nemaju svi ljudi, a preneta vam je od strane majke ili oca.