lepota i zdravlje, portal, beograd, bore oko ociju, prirodne maske, botoks, nega lica
lepota i zdravlje, portal, beograd, bore oko ociju, prirodne maske, botoks, nega lica
lepota i zdravlje, portal, beograd, bore oko ociju, prirodne maske, botoks, nega lica

KAKO DA LAKO UKLONITE BORE OKO OČIJU

Bore oko očiju mogu se javiti kao prve bore već u ranim dvadesetim godinama, jer je koža u području oko oka najtanja i najpodložnija spoljašnjim promenama. Kako biste bore oko očiju sprečili, odnosno učinili manje vidljivim, potrebno je da sprovodite određene savete i da koristite prirodne maske, a uvek se možete odlučiti i za botoks.

Zaštite se od sunca

Jako sunce je inače jedan od glavnih uzročnika bora, što pogotovo važi za bore oko očiju i one na licu. Odgovarajuću kremu sa makar minimalnim zaštitnim faktorom treba koristiti i zimi, jer i tada postoje štetna zračenja iako je sunce sakriveno iza oblaka. Sem toga, treba uvek imati na umu da su naočare za sunce i više od aksesoara, te ih redovno imajte pri ruci.

Pijte dovoljno tečnosti

Nedostatak tečnosti u organizmu najpre se odrazi na kožu i kosu, koje postaju suve. Uvek i u svakoj prilici imajte flašicu vode uz sebe i trudite se da pijete bar dve litre dnevno i to prečišćene vode ili limunade, nikako fabričkih sokova ili kafe.

Skidajte šminku

Redovno skidanje šminke se podrazumeva, ali neretko se baš ova aktivnost preskače. Hemijske supstance iz senki i krejona nepovoljno deluju na tanku kožu i stvaraju bore oko očiju.

Regulišite vid

Ako ne vidite dobro, često ćete žmirkati kako biste zumirali sliku. Ovakvo pokretanje očnih mišića nabira kožu i posledično može stvoriti bore oko očiju u velikom broju čak i kod veoma mladih osoba, te obavezno regulišite vid i nabavite sočiva ili neke efektne naočare.

Maske od voća

Zato što sadrže vitamin B i magnezijum, banane su dobre za kožu i često se koriste za prirodne maske za lice, pa tako i za onu za bore oko očiju. Jednu kašiku izgnječene banane pomešajte sa kašičicom istopljenog putera i držite na koži oko očiju dvadesetak minuta. Slična maska za bore oko očiju pravi se od pola kajsije i kašičice biljnog ulja, a blagotvorna je zbog vitamina C i masti iz ulja.

Maske iz kuhinje

Za bore oko očiju bitna je i hidratacija, koju možete sprovesti i ako pomešate sastojke koje već imate u kuhinji. Jedno žumance pomešano sa malo istopljenog meda, masne pavlake, suncokretovog ulja i mlakog mleka nanesite na predeo oko očiju i isperite mlakom vodom posle 15 minuta. Svi ovi sastojci hrane kožu i potpuno su prirodni.

Kreme za bore oko očiju

Svoje poverenje uvek možete pokloniti i nekom poznatom kozmetičkom brendu, ali znajte da za bore oko očiju treba birati što hranljivije i što masnije kreme.

Botoks

Ullimativno i najsigurnije rešenje za bore oko očiju je botoks. On opušta mišiće lica i samim tim izaziva povlačenje i gotovo potpuno nestajanje bora. Ukoliko se rešite na ovaj korak, strogo vodite računa da o Vašem licu brinu doktori specijalisti, i nikako se nemojte povoditi za različitim reklamama kozmetičkih salona koji nude ovu ili sličnu uslugu, kako ne biste napravili velike probleme sa kožom.