Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-modni-trendovi3
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-modni-trendovi1
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-modni-trendovi2

Modni trendovi za proleće 2017

Zahvaljujući mnogobrojnim revijama koje su se održale u svetskim metropolama, vaš orman će biti ispunjen fantastičnim kombinacijama za proleće 2017. godine.

Prugice

Dizajneri iz sezone u sezonu uspevaju oživeti prugice na neki novi način. Ove sezone one su izrazito heterogene – vertikalne, horizontalne, akromatske i u boji, različitih dužina i širina. Zanimljivo je kako su neretko formirane i u optičke iluzije, a ima ih na svemu, od haljina, pulovera i pantalona pa sve do peškira za plažu.

Cvetni print

Cvetni print je baš kao i prugice iz sezone u sezonu sve. Prošle smo ga sezone nosili u okviru trenda sedamdesetih, a nadolazećeg će proleća biti povezan sa siluetama šezdesetih. Teksas jakne, košulje, kao i patike sa cvetnim printom i šarama su totalno IN!

Duboki izrezi

Ovo proleće duboki izrezi će biti aktuelni na svim delovima tela – od nogu, struka do ramena i to ne samo na haljinama već i na jaknama.Polu otkriveno telo je veliki trend za proleće 2017. Naravno, ne treba preterivati. J

Čipka

Već dve godine se kroz dizajnerske kolekcije provlači puno tila, šifona i ostalih transparentnih tkanina. Izraz je to neke nove senzualnosti koji dizajneri pokušavaju nametnuti. Takvim prozirnim formama skreću pogled na donji veš koji takođe dolazi u fokus kao nešto čemu treba pridati pažnju.

Žuta boja

Žuta je trend ovog proleća. Pojavljuje se u različitim tonovima – nežno pastelna, boja limuna i boja senfa. Osim toga, dizajneri predlažu da se obučemo od glave do pete u ovu živopisnu boju.

Brushalter umesto topa

Još jedna oznaka proleća 2017. jeste hrabrost. Dizajneri su se odvažili i modele poslali na pistu obučene u pantalone ili suknje i brushalter umesto topa. Posvetili su im mnogo pažnje i od njih napravili prave statement komade, a ako ste previše stidljivi za ovako nešto, uvek ih možete  nositi sa nekim transparentnim komadima. ( sako, košulja)

Mini dužina

Kao što je već spomenuto, ove seyone će se vratiti silueta šezdesetih godina. Pri tome mislimo na mini suknje kakve je nosila Twiggy, ali i kratke pantalone koje se ponovno vraćaju u fokus.

Pliše

Pliše je vrlo popularan već nekoliko sezona. Iako je za njegovu vidljivost najzaslužniji Issey Miyake, veliki deo dizajnera preuzeo je taj njegov zaštitni znak i iskoristio ga za topove, haljine, suknje i pantalone. Pliše se ovog proleća pojavljuje u svim bojama i oblicima.

Rese i perje

Nojevo perje i kožne rese su dekorativni elementi koji će obogatiti ovu sezonu. Prisutni su na modnim dodacima što nije velika novost, ali ih ovo proleće možemo gledati i na haljinama, jaknama i suknjama.