Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-przena-hrana
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-ugljeni-hidrati3
Lepota-zdravlje-portal-sajt-ordinacije-klinike-apoteke-saloni-beograd-ugljeni-hidrati2

ŠTA SE DEŠAVA KAD IZBACIMO UGLJENE HIDRATE IZ ISHRANE

Ako odlučite da izbacite ugljene hidrate ovo su posledice:

-Smanjenje unosa ugljenih hidrata povećava stavaranje hemijskih supstanci zvanih ketoni koji smanjuju želju za hranom. Dakle, visokoproteinska dijeta siromašna ugljenim hidratima zaista suzbija apetit bolje od dijeta sa visokim procentom karbohidrata.

-Žedni ste? Možda niste vi, ali vaši mišići jesu. Gubitak vode je uzrok ranog i brzog gubitka kilograma. Veći deo ove vode se gubi usled toga jer se zalihe ugljenih hidrata prazne u mišićima i jetri.

-Ketoni, uzročnici lošeg zadaha, stvaraju se kada ugljene hidrate u ishrani zamenite mastima.

-Kod režima ishrane siromašnog ugljenim hidratima nema ničeg neobičnog u tome da čovek izgubi tri ili više kilograma u nekoliko prvih nedelja. To je ogromna razlika u odnosu na tradicionalnu niskokaloričnu dijetu kod koje se u proseku gubi pola do jednog kilograma nedeljno.

-Nakon što smanjite unos ugljenih hidrata i obogatite ishranu zelenim povrćem i mekinjama, osiguraćete dovoljno energije za celi dan.

-Već nakon nekoliko dana bez ugljenih hidrata u svojoj ishrani primetićete da će vam stomak znatno splasnuti. Ishranu svakako obogatite i namirnicama koje obiluju vlaknima

Ugljeni hidrati predstavljaju primarni izvor energije za sve funkcije koje obavlja naše telo. Osnovna uloga ugljenih hidrata sastoji se u tome da pruži energiju mišićnom tkivu, a posebno mozgu i nervnom sistemu.