ponedeljak, jul 22, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Snaga češke reproduktivne medicine: Bili smo na otvaranju Specijalne ginekološke bolnice „Pronatal Beograd“

  Na domaćem, srpskom tržištu grupacija iz Češke počinje sa radom kao Specijalna ginekološka bolnica “Pronatal Beograd”, koja će se, osim usluga iz oblasti humane reprodukcije, baviti i svim segmentima prenatalne medicine i ginekologije.

  Utemeljen pre 25 godina Pronatal je prva klinika za reproduktivnu medicinu u Češkoj u kojoj je obavljen uspešan krioembriotransfer, odnosno odmrzavanje i prenos prethodno zamrznutog embriona.

  Budući da se veliki broj parova iz cele Srbije lečio u Pronatalovim klinikama u Češkoj, pacijentima nismo nepoznati, samo smo bliži, istakla je regionalna menadžerka grupacije Pronatal prof. dr Sanja Sibinčić povodom otvaranja ovog zdravstvenog centra u Beogradu.


  Grupacija Pronatal je 2018. godine uspostavila partnerstvo sa klinikom Medico-S iz Republike Srpske, a 2020. godine i sa Poliklinom IVF iz Zagreba. Centar u Beogradu predstavlja logičan nastavak saradnje sa domaćim stručnjacima u oblasti reproduktivne medicine u regionu.

  Posebnost grupacije Pronatal čini uzajamna saradnja lekara, embriologa kao i ostalog medicinskog osoblja, istakao je medicinski direktor grupacije doc. dr Tonko Mardešić, naglašavajući da Pronatal nastoji da neprestano unapređuje usluge, uvodi nove metode sa akcentom na individualni prisup prema pacijentima.


  PRONATAL od svog osnivanja na području Češke ima šest centara za medicinski potpomognutu oplodnju, kliniku za genetiku kao i prenatalni dijagnostički centar u Pragu.

  Zajedno sa centrima u Beogradu, Banjaluci i Zagrebu grupacija broji preko 300 zaposlenih stručnjaka, koji leče više oko 7000 parova godišnje.

  Promo

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu