ponedeljak, jul 22, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Nega za hladnije dane

  Jesen je tu, a to najbolje osećaju koža i kosa. Hladnoća, vetar i povećana vlažnost
  vazduha im ne prijaju, pa je potrebno da im obezbedite adekvatnu negu i pripremite ih za još hladniju zimu.

  Krema za lice

  Sa letom je prošlo i vreme fludnih, laganih krema za lice. Koža i dalje traži hidrataciju, ali hladniji dani iziskuju bogatiju negu, jer oštar jesenji vazduh i vetar isušuju kožu pa joj je potrebna krema za lice masnije teksture. Izaberite formulu koja sprečava isušivanje i perutanje, a ne zapušava pore.

  Ruke prve na udaru

  Često zaboravljamo da su ruke, pored lica, najizloženije vetru i hladnoći. Usled čestog
  pranja koža ruku postaje još osetljivija i podložnija isušivanju i pucanju. Ipak, ako krenete s pravilnom i svakodnevnom negom još s jeseni, ruke će vam tokom cele zime biti meke i glatke.

  Usne ne vole vetar

  Osetljiva koža usana patila je letos na suncu, ali joj isto tako neće prijati ni hladnoća i vetrovito vreme. Da biste sprečili isušivanje i pucanje usana, treba da izaberete balsam koji regeneriše ispucalu kožu, ali i štiti od iritacija. Na etiketi potražite sastojke koji umiruju i obnavljaju usne.

  Ulje i pod tušem

  Kada je napolju hladno, nema ničeg lepšeg od uživanja pod toplim tušem. Ipak, imajte na umu da vruća voda dodatno isušuje kožu, koja u kombinaciji sa jesenjom hladnoćom stvara osećaj zategnutosti i izaziva perutanje. Zato odaberite gel za tuširanje koji u sebi sadrži i neko hranljivo ulje.

  Jesenja hrana za telo

  Perutanje, zatezanje i crvenilo sve su to znaci da je koži tela potrebna dodatna nega sa dolaskom hladnijih dana. Za jesenju sezonu najbolje je odabrati „puterasta“ mleka za telo sa
  negujućim uljima koja će kožu pripremiti za još hladnije zimske dane, a prave putere za telo ipak treba ostaviti za zimu.

  I kosa traži negu

  Svi znamo da kosa najviše pažnje traži tokom leta i zime, odnosno kada su vremenski uslovi ekstremni, ali grešite ako mislite da joj tokom jeseni posebna nega nije potrebna. Sa početkom grejne sezone suvoća vazduha u stanovima se povećava, dok napolju kosu čeka hladno, vlažno i vetrovito vreme, pa postaje sklonija krzanju.

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu