petak, april 12, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Enterijer trendovi za jesen/zimu: 3 cozy & mindful stila kojima nećete odoleti

  enterijer trendovi za jesen/zimu

  Nedavno smo imali priliku da učestvujemo na JYSK događaju koji je ugostio novinare i influensere širom Evrope, te da na taj način, iz prve ruke, saznamo koji su najaktuelniji enterijer trendovi za jesen/zimu. I znate šta? Mnogo nam se dopada što su svim trendovima zajednički imenitelji udobnost, jednostavnost, povratak prirodi i uživanje u malim stvarima.

  Iz specijalno osmišljenog studija u središtu Kopenhagena, stručnjaci iz JYSK-a predstavili su način na koji upotrebljavaju trendove u razvoju asortimana i opisali nam kako rade na tome da kompanija postane još održivija.

  Biti u trendu i pri tom biti održiviji ide ruku pod ruku. Želimo da obezbedimo da naši proizvodi uvek odgovaraju potrebama i očekivanjima naših kupaca. Takođe, želimo da uradimo sve što možemo kako bismo omogućili da naši proizvodi postanu održiviji. Uz predstavljanje nekih od naših sjajnih noviteta, to je naša glavna poruka ovog druženja”, objašnjava Rikke Blæsild, rukovoditeljka asortimana i dizajna u JYSK-u, koja je predstavila trendove i nove proizvode.

  Enterijer trendovi za jesen/zimu

  Postati održiviji

  Jedan od učesnika na događaju bio je i Rune Jungberg Pedersen, koji kao direktor komunikacija i DOP-a u JYSK-u blisko sarađuje sa kolegama iz cele kompanije sa ciljem da se sprovedu promene koje će obezbediti još održivije poslovanje.

  Cilj JYSK-a je integrisanje održivosti u sva relevantna područja našeg poslovanja. Želimo to da osiguramo na vrhunskom nivou, što znači da smo spremni da ispunimo i više od jednog dela odgovornosti koja nam pripada po tom pitanju borbe protiv klimatskih promena, prodaji proizvoda od održivih materijala i smanjenju ambalaže i otpada. Za to je potreban angažman cele kompanije, a mi smo definitivno na dobrom putu, iako je važno da budemo svesni da je pred nama dug put”, pojasnio je Rune Jungberg Pedersen.

  Trend #1: Reset Basic

  Ako ste spremni da usporite i želite više da uživate u malim životnim zadovoljstvima, ovo je enterijer trend za vas.  Iako je fokus na osnovnim komadima jednostavnih linija, prisutni su i inovativni detalji koji privlače pažnju. Cilj treba da nam bude da u svom životnom prostoru kreiramo umirujuću, opuštajuću atmosferu, koja će trajati iz sezone u sezonu, a ne samo jednu zimu.

  Sam dizajn je jednostavan i minimalistički, sa detaljima poput geometrijskih printova i uzoraka, koji sve čine življim.

  Paleta boja je neutralna, sa bogatim nijansama peska i dosta smeđih tonova, što svemu daje toplinu, ali i dašak lukzura.

  Trend #2: Infuzija

  Što nas više obuzima želja da se isključimo iz digitalnog sveta, to je jača težnja da u domu budu prisutni elementi iz prirode. Dizajn kod ovog enterijer trenda imitira prirodu, njene sirove teksture i nepravilne forme.  Zahvaljujući tome životni prostor evoluira i postaje tihi kutak, utočište, daleko od korporativnog sveta i užurbane dinamike svakodnevice.

  Drvo i grubo tkanje u centru su pažnje, kao i materijali iz obnovljivih izvora. Važne su teksture i ručna izrada. Želimo predmete čiji dodir budi prijatan osećaj.

  Boje su inspirisane elementima prirode – zemljom, vodom, nebom. Dominiraju plave i zelene nijanse, a smeđi tonovi zemlje dovode sve u ravnotežu.

  Trend #3: Mindful Garden

  Ovaj trend, koji spaja starinsko i moderno, slavi život u domu, stavljajući poseban akcenat na sitnice. Jedna vaza na stolu ili jedna sveća, može potpuno da promeni atmosferu.

  Dizajn kreira harmonične odnose. Metal i staklo u kombinaciji donose svež industrijski look. Printovi su takođe u fokusu – ušuškavamo se u svoje domove i stvaramo prijatnu, udobnu atmosferu. Ključna reč je nesting.

  Cveće se vraća na velika vrata, ali se ovog puta kombinuje s vlatima trave, što ostavlja poseban utisak.

  Paleta boja je nova i sveža, ženstvena. To su nežne i vedre nijanse koje će pozitivno uticati na našu psihu.

  PR/Jysk

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu