sreda, april 24, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  5 NAČINA DA POBEDITE STRES

  Evo 5 brzih načina da se oslobodite stresa:

  1. Pojedite ili popijte nešto slatko. Med, sok od pomorandže, slatko voće, kompot ili mleko i med su namirnice koje kod mene najbolje regulišu ubrzan puls. Stanje stresa je u stvari disregulacija šećera u krvi, tako da je najbolje konzumirati kvalitetne šećere kada znate da ćete biti pod stresom.
  2. Pojedite nešto slano. So, kao i šećer pomaže u snižavanju hormona stresa, posebno aldosterona koji je zadužen za krvni pritisak. Nemojte se plašiti da posolite hranu, so je dobra!
  3. Napravite sebi kupku od gorke soli (magnezijum) i soda-bikarbone. Magnezijum će opustiti telo. Obratite pažnju da ne ostanete u vodi previše dugo ili da voda ne bude previše vruća da vam ne bi previše pao pritisak.
  4. Jedite namirnice koje sadrže u sebi kalcijum. Mleko, sir, jogurt, sladoled, ili ako ne volite mlečne proizvode, napravite kalcijum od ljuske jajeta. Kalcijum igra veoma važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska, u mnogo slučajeva je nedostatak kalcijuma uzrok povišenog pritiska!
  5. Idite na spavanje ranije – više odmarajte. U snu se telo najbolje regeneriše i opušta. Naročito sada kada su praznici pred nama, ostati budan i provoditi se do kasno u noć je ponekada OK ali posle toga treba dozvoliti telu da se odmori i regeneriše. Posle lude noći nemojte ustajati rano i trčati u teretanu da potrošite sve to što ste jeli i popili, spavajte što duže i odmarajte, telo će vam biti jako zahvalno!

  Još nekoliko stvari koje su odlični borci protiv stresa:  B vitamini, yoga, meditacija, šetnja po svežem vazduhu i suncu.

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu