ponedeljak, jul 22, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Da li znate adekvatno da odreagujete na glad?

  Grickate li tajno? Jedete radi utehe? Dosade? Treba li vam zaista ovo parče čokolade?

  Bez obzira da li tražite dobar međuobrok koji će vam pomoći u kontrolisanju težine ili samo zdravu alternativu bezvrednoj hrani i slatkišima, možete uživati u ukusnim, hranjivim, slatkim i slasnim malim obrocima bez brige o šećeru, masti, soli, kalorijama, ugljenim hidratima i dodanim hemikalijama!

  Šta je ‘zdrav’ međuobrok?

  U idealnom slučaju zdrav međuobrok bi trebalo sadržati malu količinu šećera, ili uopšte ne sadržati šećer, malo ili ništa natrijuma (soli), ne sme sadržati belo brašno i sme sadržati male količine (ili ništa) zasićenih masti. Ne zaboravite uvek proveriti spisak sastojaka na nalepnicama. Ako nađete mnogo nepoznatih sastojaka, velika je verovatnoća da se radi o hemijskim aditivima i konzervansima. Takve proizvode izbegavajte i radije uzmite one koji sadrže prirodne sastojke.

  Koje međuobroke bi trebali izbegavati?

  Većinu njih! Ali možete uživati u Herbalife Formuli 1
  [i proteinskim čokoladicama], poslasticama kod kojih ne morate brinuti o višku šećera, brašna, masti, soli i nepotrebnih aditiva.

  Dajte svom organizmu ono što mu je zaista potrebno

  Glad je obično način na koji telo poručuje da treba dopuniti potrošene hranjive materije. Nažalost, ne dobijamo signale kao «potrebno je više kalcijuma», «više vitamina C» – to bi bilo prejednostavno! Problemi sa zdravljem mogu nastati ako na naše napade gladi stalno odgovaramo lošim izborom hrane. Svi moramo kontrolisati količine šećera, masti, soli i hemikalija koje unosimo, i njihov unos smanjiti na minimum. Ako lošu hranu i nezdrave međuobroke zamenimo prihvatljivim međuobrocima bogatim hranjivim materijama, možemo pomoći u smanjenju rizika od zdravstvenih problema.

  Bolje više malih obroka nego jedan preobilan

  Nastojimo što bolje iskoristiti svaki minut dana i noći, kasno odlazimo u krevet i rano ustajemo, iz sata u sat smo izloženi stresu – sve to znači da sami sebi ostavljamo malo vremena za organizaciju našeg svakodnevnog jelovnika. Dokazano je da je uzimanje malih količina hrane redovno tokom dana odlična metoda i za kontrolu težine i za borbu protiv gladi.

  Organizujte na novi način svoje navike grickanja

  Krajem svake nedelje i pre nego što obavite nedeljnu kupovinu, isplanirajte svoje međuobroke i kupite dovoljno za celu nedelju. Pobrinite se za raznolikost koja će zadovoljiti sve potrebe za međuobrocima tokom dana, na primer frape umesto doručka, komad voća za pre podne, biojogurt s orasima ili lešnicima i sušenim voćem za ručak, još jedan komad voća za posle podne i ukusnu proteinsku čokoladicu da se počastite uveče. Ovaj izbor pruža savršenu ravnotežu hranljivih materija koje će vam pomoći da se osećate dobro. Više nećete dolaziti u iskušenje da kupujete grickalice u trenucima slabosti, kada vam se jede čokolada, kolači, krekeri i slatkiši!

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu