subota, maj 18, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Kako da odaberete pravi tip ulja za svoje kovrdže?

  kovrdže

  Kovrdže + ulje za kosu savršena su kombinacija, ali ne bilo koje! Eksperti se slažu da tip kovrdža treba da bude reper za odabir onog pravog.

  Prečesta i neadekvatna upotreba preparata za negu kose može da donese više štete nego koristi. Eksperti kažu da žene, posebno one s kovrdžavom kosom, često greše kada je izbor adekvatog ulja u pitanju. A da se to ne bi dešavalo, otkrivaju vam na šta posebno treba da obratite pažnju pri odabiru ulja koje će zadovoljiti sve potrebe vaših kovrdža.

  Kovrdže + ulje: Dobitne kombinacije

  AKO JE VAŠA KOSA PRIRODNO KOVRDŽAVA…

  Probajte ulje i silikone

  Prirodno kovrdžava kosa suva je i mat, jer masnoća iz kože glave ne može da se spusti duž vlasi do krajeva, kao što je to slučaj s ravnom kosom. Zato je najbolje da tretirate kovrdže uljem koje sadrži silikone. Osim što ovaj tip ulja hidrira kosu, zahvaljujući kombinaciji dve materije u sastavu, ono kreira i više sjaja od običnog ulja.

  UKOLIKO SU VAŠE KOVRDŽE GUSTE…

  Isprobajte hranljivo, gusto ulje

  Ovaj tip ulja najbolja je opcija jer se zadržava na površini vlasi, a ne prodire u njene dublje slojeve, što znači da sjaj i hidratacija duže traju. Prirodno kovrdžava kosa može da podnese težinu ulja, te ne morate brinuti o tome da će vam kosa izgubiti volumen i oblik. Isprobajte ricinusovo ulje, bogato vitaminom E i masnim kiselinama. Nakon šamponiranja (i ispiranja), a pre primene regeneratora, utrljajte ovu vrstu ulja u kosu. Tako ćete ostvariti dobru hidrataciju ne samo kose, već i kože glave, koja takođe može lako da se isuši.

  IMATE TALASE U KOSI?

  Posegnite za suvim uljem!

  Kosa mnogo brže upija suvo ulje koje je obično obogaćeno biljnim uljima male molekularne težine, te ne umanjuje volumen, ne narušava oblik i ne otežava vlasi. Zagrejte suvo ulje između dlanova i utrljajte ga samo u krajeve kose. Na taj način obezbedićete vlasima pravu meru sjaja, a frizuri zavodljivu lepršavost.

  olgaecat/iStock via Getty Images

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu