sreda, april 24, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Prirodni afrodizijaci: 5 najukusnijih predloga

  Prirodni afrodizijaci

  Prirodni afrodizijaci nam mogu pomoći da ojačamo libido, na najukusniji mogući način. 

  Ne kaže se uzalud: „ljubav na usta ulazi“. Hrana, pored osnovne potrebe (da nas zasiti), danas je deo kulture. Obroci nas okupljaju, zbližavaju… A mogu i da nam pomognu kada je zdravlje u pitanju.

  Pored toga što nas namirnice čine zdravijima, one nam mogu pomoći i na ljubavnom planu, a evo i kako.

  Prirodni afrodizijaci

  Ostrige

  Ovaj klasični aforizijak bogat je cinkom, koji utiče na pojačano lučenje testosterona. Legenda kaže da je čuveni Kazanova jedo 50 ostrihi dnevno!

  Ljute papričice

  Pretpostavlja se da su papričice dobile etiketu afrodizijaka zbog kapsaicina, sastojka koji ubrzava srčani ritam, oponašajući uzbuđenje. Bilo kako bilo, ljute papričice se od 16. veka konzumiraju kako bi se poboljšala seksualna želja. Isprva, kao afrodizijak, konzumirale su se u Meksiku i Peruu, a zatim i u ostatku sveta.

  Smokve i nar

  Prema grčkim mitovima, Afrodita je posadila prvo drvo nara. A neki vernici veruju da je upravo nar bio zabranjeno voće, a ne jabuka, u Raju. I nar i smokve podsećaju na ženski polni organ, pa otuda i veza s seksualnom željom.

  Čokolada

  Najslađi afrodizijak na svetu, čokolada, sadrži antioksidante i jača srce, a utiče i na pojačanu seksualnu želju (i same preformanse!).

  Vino

  Ovo piće nas opušta, stimuliše čula i u umerenim količinama, i te kako može da začini veče.

  Rachel Claire via Pexels; privatna arhiva

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu