subota, maj 18, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Stručnjaci kažu da smo ono što jedemo

  Ta je pomisao uznemirujuća ako se setimo koliko šećera, masti i belog brašna skrivenih u gotovim jelima konzumiramo svaki dan. Vreme je da promenimo loše navike koje smo stekli u protekle tri decenije i da počnemo jesti kako bismo poboljšali zdravlje, a ne naškodili mu!

  Dva su područja koja svi mi moramo savladati kako bismo doprineli poboljšanju zdravlja.

  1. Reagovati na odgovarajući način na napade gladi.

  2. Uspostaviti dobar odnos ‘masti’ u ishrani.

  Zanemarimo li ova dva područja, težina se može povećati i zdravlje narušiti.

  Bez obzira da li bi trebalo da izgubite na težini, održati težinu ili dovesti svoje telo u bolju formu – neprikladne prehrambene navike mogu ugroziti i vaše najiskrenije napore.

  Ako je hrana lepljiva i slatka, pripremljena sa šećerom i zasićenim mastima, tada je smete jesti samo retko. Može li se isto reći za ukusnu činiju jagoda ili sočnu slatku pomorandžu? U čemu je ovde problem, zašto radije odabiramo kolače i čokoladu, a ne najbolje stvari koje nam nudi priroda? Ne patite li od ozbiljnog poremećaja ravnoteže glikoze, jedan od razloga može biti činjenica da su slatkiši snažno povezani s našim detinjstvom, u kome su poslastice često bile nagrada za dobro ponašanje ili su korišćeni kao uteha kada smo se osećali tužno.

  Naše će pamćenje automatski povezati slatku hranu s nagradom ili utehom. Parče čokolade ili mekano pecivo koje pojedete u trenu usred poslepodneva ispunjenog stresom moglo bi značiti da nagrađujete sami sebe za naporan posao!

  Mislite li da je moguće koristiti slatkiše kao „nagradu“ ili utehu i želite li se osloboditi te navike, jednostavno se prisetite da debljanje NIJE nagrada.

  A zatim smislite nagradu koja nije hrana!

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu