ponedeljak, jul 22, 2024
Online namestaj
Još

  Najnovije

  Vežbe za struk: Izvajajte ovaj deo tela

  Vežbe za struk

  Vežbe za struk važne su kako za fizički izgled, tako i za celokupno zdravlje.

  Iako se većina nas odlučuje na treniranje kako bi izvajala telo i izgubila višak kilograma, zapravo bismo motivaciju za fizičku akitvnost mogli potražiti i u nečemu ozbiljnijem. Naime, kao što je već poznato, fizička aktivnost nas čini zdravijima.

  Pored toga što smo srećniji kada vežbamo, normalizujemo rad srca i krvotok, sprečavamo rizik od brojnih oboljenja i jačamo naše telo. Uz to, jačamo i imuni sistem.

  S druge strane, višak kilograma (naročito u predelu stomaka i struka) pored toga što je mnogima estetski problem, može da izazove i zdravstvena oboljenja (dijabetes, hronične bolesti i sl.)

  Stoga, važno je da se zbog sveopšteg zdravlja pozabavimo i svojom figurom. U nastavku vam predstavljamo vežbe uz pomoću kojih možete smanjiti obim u struku i biti pre svega – zdraviji!

  Vežbe za struk

  Dodirivanje peta

  Lezite na leđa. Savijte kolena a neka stopala budu odvojena, u razmaku malom širem od širine ramena. Uzdignite glavu i gornji deo leđa i dodirnite desnom rukom desnu petu, pa zatim levom rukom levu petu. Ponovite 10 puta u 3 serije.

  „V“ trbušnjaci

  Lezite na leđa i savijte kolena. Zatim kolena i kukove prebacite na stranu dok su vam leđa i dalje na podloži. Uzdignite se i desnim lakto0m probajte da pipnete kolena, dok noge privlačite laktu. Ponovite 8 puta, a zatim promenite stranu. Uradite ovu vežbu u 3 serije.

  Trougao trbušnjaci

  Kleknite na jedno koleno i istu ruku spustite na podlogu. Drugu ruku savijte u laktu i stavite iza glave, a nogu ispravite. Dok savijate ispruženu nogu, laktom pokušajte da pipnete koleno. Ponovite 10 puta pa promenite stranu. Uradite vežbu u 3 serije.

  Plank na laktovima

  Zauzmite položaj za sklek, a zatim se spustite na laktove. Neka vam ostatak tela bude u ravni. Zategnite stomak i zadnjicu. Ostanite u ovom položaju najmanje 30 sekundi. Ponoviti u 3 serije.

  Zvezda trbušnjaci

  Lezite na leđa raširenih ruku i nogu. Suprotnom rukom dodirujte stopalo. Ponovite 10 puta, a zatim promenite stranu. Ponovite u 3 serije.

  fizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

  Latest Posts

  Popularno

  Prijavite se

  Ne propustite najnovije objave na L&Z portalu